onvoorstelbaar...
Blijf op de hoogte en volg Anne en Peter
21 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
In de bus werd de jongen (sprak ook geen woord engels) die bij ons moest blijven gebeld dat er 1 tas gevonden was. Hoera, een lichte zucht van verlichting. Het moest de blauwe tas zijn, Anne's tas. Daar zat het boekje in met al onze verhalen en herinneringen aan de afgelopen maanden dus dat is wel belangrijk. Toch hadden we liever dat Peters tas gevonden was, want daar zaten alle cd's en dvd's van de afgelopen maanden in.. 2 GB aan foto's en 2,5 uur videomateriaal vervang je niet zo snel en op de website staan tenminste nog de verhalen in het kort.
In het land van de boeddhisten zou de 2e tas dan ook snel gevonden moeten worden dachten we toen maar, maar meteen reden we langs een gevangenis (en een grote!) en vervloog die hoop weer een beetje..
Bij het kantoor van de busmaatschappij moesten we alles uitleggen aan een meisje dat weliswaar 25 woorden Engels sprak, maar verder bij alles een woordenboek nodig had. Duidelijk gemaakt dat onze tassen toch wel errug belangrijk waren en dat ze ze heel hard moesten gaan zoeken! Ondertussen was het al 15u en moesten we maar opschrijven wat er allemaal in onze tassen zat en de waarde daarvan opschrijven. Van het totaalbedrag (rond de 1400 euro per tas...) schrok ze duidelijk en werd meteen de manager erbij gehaald. Die sprak dus ook weer geen Engels.. Op een gegeven moment leek het erop dat ze 'informatie hadden over waar onze tassen uit de bus waren gevallen' of wat we er ook uit konden opmaken. We moesten maar wachten tot de gevonden tas naar het kantoor werd gebracht.. Moest rond 16u zijn, gaan kaarten en rond 17u maar weer eens gaan vragen en opeens kwam ze met Peters tas binnenlopen! Stiekem hoopten we nog dat mijn tas ook er achteraan kwam, maar helaas.. het verschil tussen blauw en groen is hier niet echt bekend ofzo..
Tsja, dus nu zitten we weer in Khorat.. Ze hebben ons in een luxe hotel gestopt (schrale troost), maar wel zonder toiletspullen e.d. dus we moeten zo nog tandenborstels gaan kopen. Het schijnt dat ze morgen naar mijn tas gaan zoeken en maandag om 12u komt ze naar ons hotel en dan zullen we wel verder erover praten.
Voor het eerst in 2,5 maand tijd hebben we tv op onze kamer en waarschijnlijk ook warm water (en een bad) dus morgen moeten we maar een beetje relaxen (deze stad hebben we tenslotte al 'gedaan') en bidden dat het allemaal nog goed gaat komen.
We balen uiteraard enorm, onze plannen zijn flink verknald (het park kunnen we nu niet meer zien, terwijl het een van de beste parken ter wereld moet zijn)en we hebben er niet echt vertrouwen in dat de andere tas nog gevonden gaat worden (hij is er rond 10:30u uitgevallen en nu is het na 18u).
Na maandagochtend zullen we wel laten weten of mijn tas nog gevonden is en we gaan de winkelcentra maar vast een beetje bekijken wat we hier wel en niet kunnen krijgen, anders kunnen Marion en Niek dat misschien nog meenemen..
We realiseren ons dat het belangrijkste is dat we nog leven en de rest is grotendeels wel vervangbaar maar het blijft toch erg vervelend..
Hopelijk volgende keer een positiever bericht!
Liefs Anne en Peter
21 Januari 2006 - 11:56
Vicencio:
Aaargh!! Wat onwijs kl#te zeg! Pas maar goed op elkaar en probeer het ook van de andere kant te bekijken: jullie hebben elkaar nog. Maar wat een ellende... :-( -
21 Januari 2006 - 14:16
Ans&ko:
lieve schatten
wat een ellende.
pas maar goed op elkaar.
liefs -
21 Januari 2006 - 14:47
Jeroen En Suuz:
Ongeloofelijk inderdaad dat die tassen er gewoon af kunnen vallen...!!! In ieder geval hebben jullie al veel geluk dat Peter zijn tas terug is. Misschien kunnen jullie nog een "reward" uitloven voor de politie (dan gaan ze pas echt hun best doen..). Veel sterkte met de speurtocht en probeer maar te genieten van de extra luxe.
ps. hebben ze ook Thaiboxen op TV?? -
21 Januari 2006 - 17:20
Lillian:
Nou das inderdaad mooi KL*** dan! Fijn dat die mensen dan ook zo goed engels spreken zodat je echt het gevoel hebt dat ze hun best doen om je tas terug te vinden...ahum...Sterkte ermee! -
21 Januari 2006 - 21:26
Jessica, Roos En Sara:
A-geile sh#t! Hopen dat alles snel weer goed komt. Woot dat hotel wel een beetje uit! Succes en liefs. Kusje hoi -
22 Januari 2006 - 10:40
Carin:
Lieve Peter en Anne.
Wat een enorme tegenvaller zeg. ik hoorde het gisteren tijdens het bridgen bij ans en ko. we blijven hopen dat de 2e tas ook terugkomt hoor.
Probeer maar even van de luxe van het hotel te genieten!
liefs Carin en kids -
22 Januari 2006 - 12:37
Liesbeth Kuin:
Jeetje, dat is even balen. Ik duim, dat het goed komt, want zo´n tas is op reis heel belangrijk. Geniet van de luxe even in het hotel -
22 Januari 2006 - 12:58
Jurgen:
Sjezus, behoorlijk mindere billen!! Hebben ze geen excuus thai om lekker in elkaar te meppen? Sterkte jongens! -
22 Januari 2006 - 13:14
Caroline:
Beter dan Jurgen kan ik het niet zeggen!
Vergeet die tas maar....die is vast al verdeeld onder veel boefjes. Ik mis je trouwens erg Peter.
Kus van zus -
22 Januari 2006 - 16:52
Mita:
Wat kut zeg!! Veel stekte ermee. Hopelijk kunnen jullie toch nog een beetje genieten, ondanks alles.
lfs -
22 Januari 2006 - 19:50
FDL:
damn...
dat zijn van die dingen waarvan je hoopt dat het niet gebeurd...
hoop dat ie nog gevonden wordt !